кратки стихотворения за цветница, оригинални пожелания за имен ден, песни за лазаров ден, пожелания за рожден ден

16.04.2015 г.

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ

 ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ
  

 Бременната жена е възприетия от древността идеален образ на продуктивност, плодородие и изобилие. Бременността е един истински силен пример за връзката между ума и тялото, а също и времето, когато е изключително важно различните измерения на женското същество да са в абсолютна хармония. Всяка жена участва в създаването на един нов живот както с тялото си, така и с ума, духа и емоциите си.
   Йога ще Ви бъде от помощ, за да се справите по възможно най-добрия начин с бременността и раждането. Още от самото начало тя ще създаде една добра атмосфера за израстването на Вашето дете.
   Йога практиките спомагат за оптималното здраве на ума и тялото, обединявайки емоционалния, физическия и духовен растеж на майката с този на детето й. Практикуването на асани заедно с добра координация ще помогне на бъдещата майка да придобие еластичност и гъвкавост. Дихателните техники и пранаяма осигуряват зареждане с виталност за бременната жена и бебето в утробата й, а медитацията от своя страна подпомага спокойствието.
   Дишането е най-важният аспект от практикуването на йога, тъй като влияе на оросяването и кръвообращението както при майката, така и при бебето. Положителната нагласа също е важен момент, защото по този начин майката се освобождава от емоционалното напрежение, което спомага да се постигне стабилност и равновесие. Дихателните упражнения ще бъдат в помощ на бъдещата майка и по време на самото раждане. Практикуването на пранаяма води до увеличаване на капацитета на дъха, което от своя страна спомага релаксацията на мускулите, а това води до намаляване на болката. Физическата активност предотвратява прекомерното наддаване и осигурява баланса в общото ни тегло. По време на йога практиките се работи върху асани, които раздвижват ставите, укрепват гърба и краката, таза и тазовото дъно и различни техники на дишане, а съвкупността от всички тези упражнения спомага за лека бременност и лесно раждане.
   За да протича бременността нормално и без проблеми е от изключителна важност нивото на хормоните. По време на бременност всеки хормонален дисбаланс може да доведе до нежелани усложнения. Най-разпространените причини за хормоналния дисбаланс са именно тревожността, притеснението, страха, силната тъга и напрежението – негативни емоции, с които безспорно е трудно да се справите.
   Ако сте избрали да родите секцио или се налага поради някакви причини раждане по този начин, то йога отново ще Ви бъде от полза, за да поддържате добра форма по време на бременността, ще спомогне също и за доброто развитие на плода, за изграждането на пълноценна връзка с бебчето в утробата Ви, както и за по-бързото възстановяване след раждането.
   Йога може да започнете да практикувате още в самото начало на бременността и да продължите до самото раждане, ако се чувствате добре и също така, ако Вашият лекар не е посочил, че имате противопоказания. Ако имате физически неразположения, които са характерни за първия триместър, то е добре да изчакате те да отминат и да се включите в курс за бременни след това.

  Алтернатива на йогата за бременни, са упражненията с нефритени яйца. Те гарантирано стягат перинеума след раждане, премахват вагиналната сухота, правят по-леко протичането на менопаузата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар