кратки стихотворения за цветница, оригинални пожелания за имен ден, песни за лазаров ден, пожелания за рожден ден

8.09.2011 г.

Подготовка за Първият учебен ден - 15 септември

Първият учебен ден винаги е силно преживяване, както за малчуганите, така и за техните родители. Но за него трябва и малко подготовка, която с подходящи насоки от страна на възрастните, може да се превърна в приятно забавление и за децата.
Подготовката за първият учебен ден най-добре започнете от детската стая. Хубаво е да премахнете всичко излишно, за да имат децата много пространство за игри и учене. Може да смените тапетите, да боядисате стените или да сложите нов килим. Попитайте детето си какво иска и го включете в избора.
Децата бързо растат и най-вероятно вашият малчуган ще има нужда от нови дрехи в есенно – зимния си гардероб. По магазините има вече нови колекции, но може да погледнете и разпродажби на дрехи от стари колекции.
Трябва да се купят и учебници и учебни помагала. Може да се допитате до детето си как да ги „облечете“ за да се запазят и какви етикети да им сложите. Хубаво е детето само да ги подреди по рафтовете или в чекмеджетата в стаята си.
За да тръгне за първия учебен ден, детето трябва да мине годишен профилактичен преглед при педиатъра си. От него вземете задължителната бележка, че е здраво и че не е в контакт с заразно болни.
Ако ученика има желание може да му прочете и да научите заедно стихотворения за първият учебен ден. Те ще го заредят с допълнителна хубава и положителна емоция.
Накрая остана да изберете и тоалета, който ще облече вашето дете на празника по случай първият учебен ден. Не пропускайте да зарадвате и учителя му с букет от цветя.
На празника плиснете менче вода със здравец на малчугана и му пожелайте „На добър час“. Нека първият учебен ден бъде празник за детето и за вас – неговите родители.

Може да поздравите вски близък ученик със следните пожелания и поздравления за първият учебен ден.

1 коментар: