кратки стихотворения за цветница, оригинални пожелания за имен ден, песни за лазаров ден, пожелания за рожден ден

6.01.2010 г.

Незадължителен списък за новородено бебе

   В този списък за покупки за новородено бебе ще публикувам нещата, които могат да се вземат и преди раждането, но също така могат да се отложат за след него, а друга част от тях изобщо не са задължителни.
- количка - вариантите са много. Помислете добре как ще я използвате и в следващия сезон, както и колко време ще може да я експлоатирате. Аз избрах количка с кош за кола и така спестих средства за последния.
- слинг
- ерго раница - В поледно време са доста модерни и са страшно удобни. Могат да се ползват от тримесечна възраст на бебето. Ето от къде може да бъде закупена на доста прилична цена: http://olx.bg/mnogo-udobna-ergo-ranitsa-za-nosene-na-bebe-i47749303
- активна гимнастика - отново има различни модели на пазара. Хубаво е да изберете такава, която може лесно да се пере в пералня, за да ви е по-лесно. Не е задължителна част от покупките за новородено бебе, но е хубаво да я имате за да има къде да оставяте детето да си играе.
- плот за повиване. Някои легла имат такъв, а после той става на шкаф. Не оставяйте детето на плота без наблюдение, защото неочаквано може да разберете, че Вашето бебе се преобръща, като го намерите паднало на земята.
- бебефон – улеснява живота ви много, ако решите да не стоите при бебето докато спи. Има опасност да си купите модел като на съседите и ако са настроени на еднакъв канал, може да слушате тяхното дете как спи кротко, а вашето реве в другата стая самотно.
- нощна лампа със слаба крушка. Ще ви е от полза докато храните бебето, за да не използвате основното осветление.
- бебешки дневник - в него може да отбелязвате важни неща, като: първа усмивка, първо падане, първо пишане в гърне. Има ги и в електронен вариант. Силно незадължителна част от списъка за новородено бебе.
- леген или кош за мръсните дрехи на бебето
- термометър - на пазара има какви ли не: дигитални, за ухо, скъпи, евтини, но истината е, че почти всеки доктор ще ви попита каква е температурата, измерена в дупето на детето с обикновен "живачен" термометър. Не се притеснявайте, ако го счупите - те не съдържат живак, а друга течност, която не е опасна. Т.е. тая покупка не е необходима, ако разполагате със съвсем обикновен термометър - просто го почистете и сложете малко масажно олио или вазелин за по лесно влизане преди използване.
- бебешко гребенче и четка
- пелени от памук или бархет. Може да ги използвате вместо лигав или когато детето повърне. На мен лично ми бяха много удобни. На мен лично са ми сред фаворитите в списъка за новородено бебе.
Ако сте решени да не кърмите ви трябват: шишета и стерилизатори и всички аксесоари за тях. Моя съвет е да си кърмите бебето и да не навлизате в подробности за адаптираното мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар